אנחנו כאן בשבילכם!

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר בהקדם

    פשיטת רגל וחדלות פירעון

    מהן חדלות פירעון, פשיטת רגל ושיקום כלכלי?
    חדלות פירעון ופשיטת רגל הם מונחים, אשר מטרתם לתאר מצב שבו חייב אינו יכול עוד לפרוע את חובותיו. הליכי פשיטת הרגל מקיימים מספר מטרות, האחת, החזר חובות החייב לנושים, והשני הוא שיקום כלכלי של פושטי הרגל.

    שיקום כלכלי היא למעשה הדרך של המדינה, לנסות לסייע לחייבים לחזור למסלול, ע"י לימוד משטעויותיהם בעבר. על כן כחלק בלתי נפרד מהתהליך, נדרשים החייבים להשתתף בסדנה או בקורס לכלכלה נכונה, תוך שהחייבים מבצעים גילוי מלא לכל נכסיהם, על מנת לצמצם החובות לנושים.

    בהליך מתמנה נאמן אשר אחראי על כינוס נכסיהם של החייבים, על מימושם ודרך חלוקתם לנושים. לנאמן סמכויות רבות וביניהן היכולת להחליט, אילו מבין נכסיו של החייב יש לממש על מנת להגדיל את קופת הפירעון. הנאמן גם הוא זה הממליץ האם ליתן הפטר לחייב.

    ההליך מתנהל במספר שלבים עיקריים והוא שונה במעט בין אדם פרטי לחברה:

    השלב ראשון: חקירה כלכלית של החיייב.
    שלב שני: החייב נדרש לעמוד בכל התנאים והמגבלות אשר נקבעו לו בצו, כאשר החייב נמדד כל העת עד כמה הוא מחוייב להליך. לאחר כחצי שנה מיום קבלת צו לפתיחת הליכים, הנושים רשאים להגיש תביעות חוב.
    לאחר קבלת צו פתיחת הליכים: לאחר תשעה חודשים מרגע קבלת צו פתיחת הליכים, הנאמן יגיש דו"ח לבית המשפט על מצבו הכלכלי של החייב, ובדיון בבית המשפט יקבע האם יוענק לחייב צו לשיקום כלכלי או לדחות את ההליך.
    ככל והוחלט על שיקום הכלכלי: החייב נדרש לעמוד בהגבלות והחובות שהוטלו עליו (כולל הפקדת תשלומים), במשך שלוש שנים. ככל והחייב עמד באלו בהצלחה, יוכל החייב לקבל הפטר.

    במקרה של תאגיד, ישנם שלוש אפשרויות מרכזיות:
    הראשונה, פירוק: ככל ובת המשפט סבור כי התאגיד לא יצליח להתגבר על המשבר הכלכלי וכי הפעלתו תפגע במידה חריגה בנושים, אזי בסמכותו של בית המשפט להורות על פירוק התאגיד.
    השנייה, שיקום כלכלי: ממונה נאמן לתאגיד, אשר מופקד על חקירת נסיבות חדלות הפירעון של התאגיד, ועל הקפאת הליכים ככל ונדרש. גם במצב זה, בית המשפט תמיד יכול לשוב ולהרות על פירוק התאגיד.
    בהמשך לכך, האפשרות השלישית, הפעלה זמנית: לעיתים לבית המשפט אין מספיק מידע על מנת להחליט האם נכון לפרק או לקיים את התאגיד, ולכן ייתכן ובית המשפט יעניק זמן נוסף בו נאמן יבחן האם לתאגיד יש סיכוי סביר להשתקם כלכלית.

    הערה: סדר חלוקת נכסיו של החייב (סדר הנשייה), נקבע אף הוא בחקיקת חדלות הפירעון: תחילה חובות שיעבוד (משכנתא, רכב וכו'), אחר כך תשלום עבור פעולות הנאמן, חובות בדין קדימה (מיסים, ביטוח לאומי וכד'), חובות בשעבוד צף (ערבויות לבנקים או לחברות מימון חוץ בנקאי), חובות כלליים ללא ריביות פיגורים, חובות כלליים בעלי ריבית ולבסוף חובות דחויים.

    משרד עורכי דין אייל עברון מתמחה בדיני חדלות פירעון ושיקום כלכלי. עו"ד אייל עברון, אף משמש כנאמן יותר מ- 20 שנים. התקשרו לקבלת ייעוץ ראשוני.

    משרד עו"ד אייל עברון, בעל ניסיון רב בתחום. נשמח לסייע לכם בכל עניין הקשור בנושא פשיטת רגל וחדלות פירעון. ניתן ליצור קשר עם המשרד, ע"י מילוי פרטים בטופס שלמעלה, או בכתובת אימייל: info@eyalevron-law.co.il, או בטלפון 09-9500090, ונענה באופן מידי.

    אנחנו כאן בשבילכם!

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר בהקדם




      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן