אנחנו כאן בשבילכם!

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר בהקדם

    פסילה מנהלית

    מהי פסילה מנהלית של רישיון נהיגה?

    המדובר בפסילת רישיון הנהיגה שלא על ידי סמכות שיפוטית (בית משפט או טריבונל אחר). פסילה שכזו נעשית בדרך כלל, ע"י שוטר בעל סמכות לפסילה מנהלית בהתקיים המקרים הקבועים בחוק, או על ידי רשות הרישוי בהתקיים התנאים המתאימים.
    הפסילה על פי סמכות שוטר יכולה להיות בת 30, 60 או- 90 ימים, בהתאם לאירוע וסמכויות הפסילה שניתנו בחוק. פסילת רשות הרישוי יכולה להתקיים לתקופה של 3 או 9 חודשים בהתאם לשיטת הניקוד או לתקופות ארוכות יותר, הכל על בסיס הסמכויות שניתנו לרשות הרישוי בהוראות החוק ותקנות התעבורה.

    סמכות פסילת רישיון נהיגה ותקופתה:

    לקצין משטרה, מדרגת מפקח, קיימת סמכות, לפי סעיף 47 לפקודת התעבורה, לשלול/לפסול מידית את רישיון הנהיגה של נהג, בשלושה מצבים שונים ולשלושה פרקי זמן שונים:
    1. פסילת רישיון נהיגה לתקופה של שלושים יום – לנהג שהואשם בעברת תנועה וקיבל על-כך דוח תנועה (בשל ביצוע עברות חמורות שיפורטו להלן).
    2. פסילת רישיון נהיגה לתקופה של ששים יום – לנהג שהיה מעורב בתאונת דרכים.
    3. פסילת רישיון נהיגה לתקופה של תשעים יום – לנהג שהיה מעורב תאונת דרכים קטלנית. במקרה זה, קצין המשטרה חייב לשלול את רישיון הנהיגה לתשעים יום אם הוא סבור שיש ראיות להגשת כתב אישום נגד הנהג המעורב בתאונה. זאת בניגוד לשני המצבים הקודמים, המעניקים שיקול דעת לקצין המשטרה בשאלת הפסילה המנהלית.

    סמכות השלילה לשלושים יום במקרה של רישום דוח תנועה מוגבלת למספר מצומצם של עשר עברות תנועה חמורות. לדוגמא: אי מתן זכות קדימה על פי הוראת התמרורים 'תן זכות קדימה' ו'עצור';  נהיגה ברכב תחת השפעת סמים או משקאות משכרים; נהיגת רכב כשהרכב נמצא במצב העלול לסכן עוברי דרך; עקיפת רכב בדרך שאינה פנויה או עקיפה מסוכנת; ועוד…

    סמכות שלילת רישיון נהיגה ל-60 יום:
    להבדיל מאירוע שבגינו נרשם דוח תנועה, סמכות השלילה לששים יום, במקרה של תאונת דרכים אינה מוגבלת לסוג מסוים של עברות. דוח לקצין המשטרה יש סמכות ושיקול דעת לפסול רישיון נהיגה לששים יום בעקבות כל אירוע של תאונת דרכים, גם במקרה של תאונת דרכים ללא נפגעים.

    סמכות שלילת רישיון נהיגה ל-90 יום:
    כאשר מדובר בתאונת דרכים קטלנית בה נהרג אדם, חייב קצין המשטרה לשלול את רישיון הנהיגה לתשעים יום. כל זאת בתנאי שהוא סבור שישנן מספיק ראיות להגשת כתב אישום נגד הנהג. הפסילה המנהלית שניתנה על-ידי קצין המשטרה ניתנת להארכה על-ידי בית המשפט עד לתום ההליכים המשפטיים

    מה אפשר לעשות כאשר הרישיון נפסל?

    ניתן להגיש בקשה לבית המשפט לביטול הפסילה המנהלית (לדחות או לקצר). בית המשפט, בבואו להחליט בסוגיית הפסילה, בודק כי מתקיימים שני תנאים מצטברים: האם הפסילה ע"י קצין המשטרה הייתה כדין, וככל והפסילה הייתה כדין, האם הנהג מסוכן לציבור בדרך נהיגתו.
    משרדנו מתמחה בטיפול בפסילת רישיון ויכול לסייע בביטול/קיצור או דחיית הפסילה. צרו עמנו קשר לייעוץ ראשוני.

    משרד עו"ד אייל עברון, בעל ניסיון רב בתחום. נשמח לסייע לכם בכל עניין הקשור בנושא פסילה מנהלית. ניתן ליצור קשר עם המשרד, ע"י מילוי פרטים בטופס שלמעלה, או בכתובת אימייל: info@eyalevron-law.co.il, או בטלפון 09-9500090, ונענה באופן מידי.

    אנחנו כאן בשבילכם!

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר בהקדם




      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן