אנחנו כאן בשבילכם!

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר בהקדם

    נהיגה בשכרות

    עבירת נהיגה בשכרות היא אחת מבין העבירות החמורות ביותר בספר החוקים, ובתי המשפט נוהגים להחמיר מאוד עם נהגים שיכורים. הסיבה לכך היא מחקרים המצביעים על קשר ישיר בין נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים לתאונות דרכים. בשנים האחרונות, אנו עדים לגידול במספר תאונות הדרכים בישראל בשל שימוש באלכוהול בזמן נהיגה. חשוב לשים לב כי השפעת האלכוהול מתחילה כבר בריכוזים נמוכים ולא כפי שנהוג לחשוב כי רק לאחר שתיה מרובה הנהג אינו שולט במעשיו.

    בשל המסוכנות הנובעת מעבירה זו, משטרת ישראל מגבירה את האכיפה במקומות הבילוי, בעיקר במקומות בילוי ומשתמשת  ב- "Drager IL 9510" המכונה "ינשוף" וכן בבדיקת דם, כאשר בדיקת דם נתונה להחלטתו של השוטר.

    בהתאם להוראות החוק המידה למדידת כמות אלכוהול לצורך עבירת שכרות הינה:

    1. חמישים מיליגרם של אלכוהול במאה מיליליטר של דם.
    2. ריכוז האלכוהול באוויר נשוף ברמה שוות ערך לריכוז האמור בפסקה (1) או 240 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אחד בדוגמה של אוויר נשוף שנעשתה בבדיקה נשיפה.

    פעמים רבות נהגים רבים סבורים כי הם יכולים לשתות כמות אלכוהול כזו או אחרת, אך אינם מרגישים שיכורים או תחת השפעת אלכוהול. אולם, יש להבין כי אלכוהול יכול להשפיע על כל אדם בצורה שונה, ובדיוק מסיבה זו קבע המחוקק מידה אחידה (המידה הקבועה בחוק) לצורך בדיקת עבירת השכרות ללא קשר להרגשה אם הנהג מרגיש שיכור או לא.

    מי יחשב "נהג שיכור":

    סעיף 64ב' לפקודה הגדיר ארבעה סוגים של נהגים שיכורים:
    • כל מי ששותה "משקה משכר" בעת הנהיגה או בעת שהוא ממונה על הרכב (כגון מורה נהיגה).
    • אדם שבגופו מצוי סם מסוכן או תוצרי חילוף חומרים של סם מסוכן.
    • נהג אשר בגופו מצוי אלכוהול בריכוז הגבוה מהריכוז שקבע שר התחבורה בהתייעצות עם שר הבריאות ובאישור ועדת הכלכלה של הכנסת ("המידה הקבועה").

    מה העונש הקבוע בחוק ל- נהיגה בשכרות:

    סעיף 39א' לפקודה מדבר על פסילת מינימום ארוכה של שנתיים לנהג אשר הורשע בעבירת שכרות, גם אם מדובר בעבירה ראשונה. מדובר בעונש מינימום אשר הטיל המחוקק על נהג שיכור והוא מוסדר בסעיף 62(3) לפקודת התעבורה.

    מדיניות ענישה בריכוז אלכוהול גבוה:

    כאשר מדובר בריכוז אלכוהול גבוה, תקשיח התביעה המשטרתית את עמדתה בנוגע להסדרי הטיעון, בפרט כאשר בדיקת המאפיינים שלילית. יש לזכור כי בסופו של דבר הכול תלויי נסיבות וכל מקרה נבחן לגופו, כאשר עו"ד יבחן את חומר הראיות בצורה מדוקדקת ובהתאם לכך יקבע את קו ההגנה הרצוי שייטיב עם הנאשם.

    הסדרים וענישה, או כיצד עורך דין יכול לסייע במקרה של נהיגה בשכרות:

    עו"ד לתעבורה מנוסה מזהה כל פגם ראייתי הקל שבקלים, ומביא לזיכויו של הלקוח או לחילופין להסדר מקל עם התביעה המשטרתית. אחד מיעדי ה"תקיפה" העיקריים בתיק שכרות הוא מהימנות בדיקת השכרות. הביטוי "אם שותים לא נוהגים" הוא חשוב, אך יחד עם זאת, אם נתפסתם נוהגים בשכרות יש לזכור, כי הענישה בעבירה זו הינה דרקונית, הכוללת פסילת מינימום של שנתיים. חשוב להתייעץ עם עורך דין מנוסה בתחום, וייבחן את החומר שבתיק על מנת לסייע בהפחתת האישום ולעיתים אף בביטולו.

    משרד עו"ד אייל עברון, בעל ניסיון רב בתחום. נשמח לסייע לכם בכל עניין הקשור בנושא נהיגה בשכרות. ניתן ליצור קשר עם המשרד, ע"י מילוי פרטים בטופס שלמעלה, או בכתובת אימייל: info@eyalevron-law.co.il, או בטלפון 09-9500090, ונענה באופן מידי.

    אנחנו כאן בשבילכם!

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר בהקדם




      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן