אנחנו כאן בשבילכם!

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר בהקדם

    הסכם ממון/הסכם חיים משותפים

    הסכם ממון הוא הסכם אשר נחתם בין זוגות נשואיים או כאלה שעומדים להינשא. הסכם שכזה מותאם אף לבני הגיל השלישי אשר פותחים בפרק חדש במסגרת חיי הנישואין שלהם. הסכם הממון מסדיר נושאים רבים הנוגעים לחלוקה הרכושית של בני הזוג במסגרת ההתנהגות הכלכלית השוטפת כגון: נכסי הנדל"ן (קרקעות, בתים ) עסקים במסגרת המשפחה, זכויות כלכליות, פנסיוניות וסוציאליות שנצברו על ידי בני הזוג במהלך שנות (לחוד) במהלך שנות עבודתם, נכסי קריירה/ מוניטין ,מיטלטלין ו/או כל רכוש אחר שנצבר, הנכסים שאיתם הגיע כל אחד מבני הזוג טרם הנישואין במצב בו עלולים הם להיפרד ואף עלול לטמון בחובו הסדרי ראיה, משמורת ומזונות לכשייפרדו.

    הסכם חיים משותפים הוא הסכם שנחתם בין בני זוג אשר לא בחרכו להינשא האחד עם השני וחיים במסגרת "ידועים בציבור". בדומה להסכם ממון, הסכם החיים המשותפים מסדיר נושאים רבים הנוגעים לחלוקה הרכושית של בני הזוג במסגרת ההתנהגות הכלכלית השוטפת בהיותם מתגוררים יחדיו או לחוד כגון: נכסי הנדל"ן, עסקי משפחה, זכויות כלכליות, נכסי קריירה, מיטלטלין ו/או כל רכוש אחר שנצבר (להרחבה בסעיף הסכם הממון), הנכסים שאיתם הגיע כל אחד מבני הזוג טרם הזוגיות המשותפת, ואף עלול לכלול בתוכו הסדרי ראיה, משמורת ומזונות ילדים ובן זוג לכשייפרדו.

    ההבדלים המרכזיים בין הסכם ממון לבין הסכם חיים משותפים הם אלו:
    1. הסכם ממון מותאם לזוגות נשואים או כאלו שעתידים להינשא, בעוד הסכם חיים משותפים מותאם לזוגות המקיימים ביניהם מערכת זוגית של "ידועים בציבור".
    2. בהתאם לחוק יחסי ממון, על בני הזוג לאשר את הסכם הממון בפני הערכאה השיפוטית- בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הדתי (במצב בו שניהם מוכרים בפני אותה ערכאה דתית- יהודים בפני בית הדין הרבני, מוסלמים בפני בית הדין השרעי וכיוצ"ב). בני הזוג מחויבים להביא את ההסכם בפני הערכאה השיפוטית ובמקרה ולא ייבצעו זאת, ההסכם לא יקבל כל תוקף. במסגרת הסכם החיים המשותפים בני הזוג "הידועים בציבור" אינם מחויבים להביא את ההסכם בפני הערכאה השיפוטית וההסכם יקבל תוקף גם מבלי שאושר על ידי בית המשפט. עם זאת, במידה ובני הזוג יחליטו להביא את ההסכם בפני בית המשפט, הדבר "יחזק" את ההסכם ויקשה על אחד הצדדים לתקוף אותו בעתיד.

    חשוב לציין כי הסכם ממון/הסכם חיים משותפים עלול לכלול את כלל נכסי בני הזוג או להתייחס רק לחלק מהרכוש של בני הזוג כלומר: חשבון בנק ספציפי, מניות מסוימות, אופציות, בית מסוים וכו'.
    נקודה נוספת שיש לציין הינה העובדה שבני זוג רבים עלולים לחשוב כי הסכם ממון מתאים אך ורק למי שקיימים אצלו נכסים בטרם הכניסה למערכת הזוגית. יש לנפץ אשליה זו היות והסכם הממון עלול להתייחס אף לנכסים עתידיים/ נכסי ירושה.

    משרד עו"ד אייל עברון, בעל ניסיון רב בתחום. נשמח לסייע לכם בכל עניין הקשור בנושא הסכם ממון/הסכם חיים משותפים. ניתן ליצור קשר עם המשרד, ע"י מילוי פרטים בטופס שלמעלה, או בכתובת אימייל: info@eyalevron-law.co.il, או בטלפון 09-9500090, ונענה באופן מידי.

    אנחנו כאן בשבילכם!

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר בהקדם




      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן