אנחנו כאן בשבילכם!

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר בהקדם

    ניכור הורי

    ניכור הורי
    ניכור הורי היא תופעה במסגרתה נוהג הילד באופן מחפיר ופוגעני ביחס לאחד מהוריו, כאשר אין לכך כל בסיס להתנהגות זו. תופעת הניכור ההורי מתרחשת במס' אופנים מרכזיים ומגוונים הן קיומה כפעולה המבוצעת באופן אקטיבי, והן כפעולה ו/או אי פעולה הנעשית בדרך פאסיבית.

    הפן האקטיבי של התופעה מבטא את התנהגותו של ההורה המנכר והשפעתו על הילד , עד לכדי מצב של חוסר רצון והיענות מצד הילד לכל תקשורת מילולית ו/או פיזית עם ההורה האחר. ההורה המנכר מחבל ופוגע ב"כוונת מכוון" בקשר ילדו עם ההורה המנוכר וזאת באמצעים שונים ומגוונים הכוללים ביזוי, שימוש בשפה בוטה, התנהגות אלימה ,פוגענית ומסיתה כלפי ההורה האחר. התנהגות זו מתבטאת בפנייה ישירה של ההורה המנכר לילדו תוך ניסיון להפחית ממעמדו של ההורה האחר.

    הפן הפאסיבי של התופעה מתבטא ב- 2 דרכים שונות:
    הראשונה, באמצעות איומים או הבטחות של ההורה המנכר לילד תוך מטרה לנכר אותו מההורה האחר. כך לדוגמא: דורש ההורה המנכר מהילד להפסיק את התקשורת או לנהוג בביזוי ולעג כלפי ההורה המנוכר, שאם יפעל כך יזכה "בפרס".

    השנייה, מאופיינת במודל במסגרתו ההורה המנכר אינו "מעודד" את הקשר של ילדו עם ההורה האחר. התנהגות זו עלולה לבוא לידי ביטוי במס' אופנים שונים וביניהם: א. ההורה הראשון מפר את הסדרי הראייה באופן ייזום ובכך מונע מילדו להיפגש עם ההורה המנוכר. ב. ההורה המנוכר מנסה ליצור קשר עם ילדו, ואילו ההורה המנכר מסלף את העובדות וטוען בפני הילד כי ההורה האחר אינו דואג לו ואינו מעוניין בכל סוג של תקשורת עמו. ג. ההורה המנכר מתייחס באדישות לקיומו וחשיבותו של ההורה האחר, ואינו מבצע כל פעולה חיובית הן בדרך אמירה והן בדרך המעשה, אשר תגרום לילד לחבב את ההורה המנוכר.

    אז איך מטפלים בניכור הורי? יש צורך באיחוי הקשר עם ההורה ליווי ותמיכה של גורמים מקצועיים וכל זאת בשביל שלילד יהיה קשר יציב ובריא.
    טיפול פסיכולוגי שמתמחה בבעיה עשוי לשנות את כל מערכת היחסים בין הילד לשני הוריו וליצור איזון בחייו.
    נשיאת בית המשפט העליון כבוד השופטת אסתר חיות הוציאה נוהל אחיד לטיפול במקרים של ניכור הורי. מטרת הנוהל לתת מתן מענה ראשוני ויעיל לבקשות לסעד דחוף ולסעד זמני במקרים של ניתוק קשר בין הורה לילדיו.
    הנוהל קבע שבמקרים של ניתוק קשר יקבע דיון במעמד הצדדים לא יאוחר מ – 14 יום ממועד הגשת הבקשה.

    להורה אשר סובל מניכור הורי סנקציות רבות ומגוונות כנגד ההורה המנכר וזאת כגון: הגשת תביעה נזיקית, הגשת בקשה להפחתת מזונות, הגשת בקשה לשינוי המשמורת, בקשה לאכיפת הסדרי ראיה, בקשה לפי פקודת ביזיון בית המשפט ועוד.

    חשוב לציין, כי בטרם ניגשים להתמודד עם סוגיה בכל הנוגע לניכור הורי, יש להתייעץ עם עו"ד מומחה הבקיא בדיני המשפחה ובעיקר באמצעים הנוגעים לתופעה חמורה זו. במאמר זה סקרנו בקצרה אודות תופעת הניכור ההורי ודרכי התמודדות עמה.

    משרד עו"ד אייל עברון, בעל ניסיון רב בתחום. נשמח לסייע לכם בכל עניין הקשור בנושא ניכור הורי. ניתן ליצור קשר עם המשרד, ע"י מילוי פרטים בטופס שלמעלה, או בכתובת אימייל: info@eyalevron-law.co.il, או בטלפון 09-9500090, ונענה באופן מידי.

    אנחנו כאן בשבילכם!

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר בהקדם




      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן