אנחנו כאן בשבילכם!

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר בהקדם

    משמורת ילדים

    משמורת ילדים
    משמורת ילדים עוסקת במסגרת שבה יתגורר הילד ומה הוא ביתו "המרכזי" של הילד, כיצד הם יגדלו ברמת ההשקפות והחינוך. בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב – 1962 נקבעו ההסדרים והחובות של ההורים ביחס לילדיהם ובין היתר החובה שלהם לדאוג לצרכיהם היומיומיים, לחינוכם ואף להכשיר אותם לעבודה. הדין בישראל קובע כי ילדים עד גיל 6 ישהו בחזקת האם , אלא אם יש סיבות מיוחדות לפיהם האב ישמש כמשמורן.

    במסגרת זו נקבע כי על האב להביא ראיות לכך שהאם אינה בעלת מסוגלות הורית (במקרים בהם האם אינה כשרה נפשית, או סובלת מאלכוהוליזם וכו'). באופן עקרוני הצדדים מביאים את ראיותיהם ובית המשפט מבקש חוות דעת מהעובדת הסוציאלית למי מהצדדים מתאימה המשמורת.
    בעידן המודרני קיימת מגמה נרחבת בפסיקה לכיוון של קביעת משמורת משותפת לאם ולאב על הילד באם אין סיבות מיוחדות המונעות זאת. בתי המשפט מעודדים את התופעה הזו על מנת ששני הצדדים יקחו חלק משמעותי בגידול הילדים, והילד מצידו יזכה לאם ולאב תומכים אוהבים ואף חשוב מכך מעורבים בגידולם ובהשקפת עולמם.

    עם זאת, קביעתה של משמורת משותפת נקבעת לאחר שבית המשפט מתרשם כי המקרה שלפניו עומד במספר קריטריונים והם:

    1. שני ההורים עומדים במבחן "המסוגלות ההורית"– כלומר בית במשפט קבע לאור חוות דעת וראיות כי שניהם כשרים לחנך ולגדל את הילד.
    2. שני ההורים מעודדים את הקשר עם ההורה השני– בית המשפט בוחן האם ההורים אינם ממרידים את הילד ביחס להורה השני.
    3. ההורים מקיימים ביניהם תקשורת בריאה– בית המשפט בוחן האם ההורים יכולים לנהל ביניהם רוח טובה לטובת גידולו של הילד.
    4. התגוררות קרובה האחד ביחס לשני– בית המשפט מבין כי במצב שההורים גרים רחוק אחד מהשני, קשה לנהל משמורת משותפת ולכן יעדיפו את המשמורת המשותפת כאשר המרחק המגורים בין הצדדים אינו גדול.

    בשלל מקרים קיימים קריטריונים נוספים אשר נבחן, אולם במאמר זה הצגנו את המרכזיים שבהם.
    חשוב לציין, כי ישנם מצבים בהם תיק המשמורת עלול להיפתח מחדש לאחר שניתנה הכרעה על ידי בית המשפט. במצבים בהם מתגלות עובדות חדשות בין הצדדים או שהתקיימו נסיבות מיוחדות כלומר שינויים מהותיים במסגרת חיי ההורים, יבחן בית המשפט פעם נוספת את ההכרעה ואולי אף יבקש חוות דעת סוציאלית מעודכנת למצב, לאחריו תינתן החלטה חדשה ומעודכנת.

    חשוב לציין, כי בטרם ניגשים להתמודד עם סוגיה בכל הנוגע למשמורת ילדים, יש להתייעץ עם עו"ד מומחה הבקיא בדיני המשפחה ובעיקר בפסיקה הנוגעת לנושא זה. במאמר זה סקרנו בקצרה אודות סוגיית המשמורת ומשמעותיה.

    משרד עו"ד אייל עברון, בעל ניסיון רב בתחום. נשמח לסייע לכם בכל עניין הקשור בנושא משמורת הילדים. ניתן ליצור קשר עם המשרד, ע"י מילוי פרטים בטופס שלמעלה, או בכתובת אימייל: info@eyalevron-law.co.il, או בטלפון 09-9500090, ונענה באופן מידי.

     

    אנחנו כאן בשבילכם!

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר בהקדם




      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן