אנחנו כאן בשבילכם!

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר בהקדם

    מזונות אישה

    מזונות אישה

    הדעה הרווחת בציבור כי אישה שמתגרשת מבעלה זכאית למזונות ילדים. עם זאת, קיים גם מונח נוסף בכל הקשור למזונות והוא מזונות האישה. בהתאם לדיני ההלכה, על הגבר קיימות מספר חובות ומחויבויות כלפי האישה. אחת החובות הבסיסיות, הינה החובה לדאוג לזון את האישה ולספק לה את כל צרכיה. בעבר, גברים היו מפרנסים את הבית והנשים לרוב שימשו כעקרות בית ומכאן הגיע מונח זה . כיום נשים מנהלות קריירה עצמאית ובלתי תלויה בגבר ואולם המנהג הדתי בכל הנוגע למזונות אישה נשאר על כנו.

    הדין העברי קובע כי בעוד הגבר והאישה נפרדים, חובתו של הגבר לדאוג לה ולכל צרכיה תוך נקודת מבט של "עולה עמו ואינה יורדת", כלומר עצם הפרידה של בני הזוג אינה אמורה להפחית ולהוריד מרמת החיים שהיא ניהלה עד אותה נקודה. צרכיה של האישה כוללים: מזון, הוצאות רפואיות, שכר דירה, דמי כלכלה בסיסיים, איפור, וצרכים יומיומיים.

    יובהר, כי האישה זכאית למזונותיה עד אשר תקבל את הגט המיוחל מבעלה, מלבד מקרים חריגים כגון: הסכם ממון או הסכם גירושין במסגרתו ניתן לקבוע הסדר שונה. יש להדגיש, כי אישה שנפרדה מבעלה וחיה בנפרד ממנו ועדיין לא קיבלה את הגט תהא זכאית למזונות עד אשר תקבל את הגט.

    בהתאם לדין הדתי לכלל המזונות יש מספר חריגים מרכזיים במסגרתם האישה אינה זכאית למזונותיה והם להלן:

    1. "מעשה ידיה"- בהתאם לדין הדתי, אישה שעובדת ומשתכרת לפרנסתה אמורה להעביר את הרווחים שלה לבעלה. עם זאת, כיום באפשרותה של האישה לשמור את פרנסתה לעצמה ובמצב שכזה תהיה היא שלולה ממזונות האישה.
    2. ויתור על מזונות אישה– חרף קיומו של הדין הדתי והזכות למזונות, יש באפשרותה של האישה לוותר על המזונות מטעמים שונים.
    3. בגידה– בהתאם לדין הדתי, בגידה הינה עבירה חמורה ביותר והאישה תיחשב כאחת ש"זנתה תחת בעלה". אישה שזנתה אינה זכאית למזונותיה ואינה זכאית לכתובה.
    4. אישה שגרמה לפירוק הנישואין– כאשר הגירושין התקיימו עקב רצונה של האישה כי מאסה בבעלה או עקב התנהגות בזויה מצידה לדוגמא: הגשת אוכל לא כשר לבעלה וכו', קיימת אפשרות לאי זכאות למזונות. עם זאת, עילה זו נדרשת לבחינה מדוקדקת וכל מקרה ייבחן לעומק בהתאם לנסיבות הספציפיות של בני הזוג.

    יובהר כי קיימים מקרים נוספים במסגרתם אישה אינה זכאית למזונותיה אולם לא נרחיב במסגרת מאמר זה. בכל הנוגע לערכאות השיפוט השונות ניתן לתבוע את מזונות האישה במסגרת בית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני בהתאם לנסיבות הספציפיות שוב לציין, כי בטרם ניגשים להתמודד עם סוגיה בכל הנוגע למזונות אישה יש להתייעץ עם עו"ד מומחה הבקיא בדיני המשפחה ובעיקר בדינים ההלכתיים הנוגעים לסוגיות הללו.

    משרד עו"ד אייל עברון, בעל ניסיון רב בתחום. נשמח לסייע לכם בכל עניין הקשור בנושא מזונות אישה. ניתן ליצור קשר עם המשרד, ע"י מילוי פרטים בטופס שלמעלה, או בכתובת אימייל: info@eyalevron-law.co.il, או בטלפון 09-9500090, ונענה באופן מידי.

     

    אנחנו כאן בשבילכם!

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר בהקדם




      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן