אנחנו כאן בשבילכם!

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר בהקדם

    כתובה

    כתובה היא חוזה שבו הבעל מתחייב לאישה במעמד הנישואין שבמקרה וחלילה וחיי בני הזוג יעלו על שרטון, האישה תהיה זכאית לקבל את הסכום עליו התחייב הבעל בכתובה. סכום הכתובה אינו קבוע והוא משתנה בין בני הזוג, בני הזוג יכולים להגיע להסכמות לפני הנישואין בעניין הסכום שמתחייב הבעל בכתובה.

    חשוב לציין שכל מקרה לגופו וקבלת סכום הכתובה הוא לא אוטומטי. ולשם כך נקבעו בהלכה היהודית עילות גירושין לקבלה או לשלילת הזכאות לקבלת הכתובה.

    עילות לדוגמא, לקבלה או שלילת כתובה:
    גבר שבגד באשתו או נהג באלימות מכל סוג שהיא אז האישה זכאית להתגרש ולכן זכאית גם לכתובה.
    אישה שבגדה בבעלה או נהגה כלפיו באלימות אז הבעל זכאי להתגרש ממנה והיא ולא תהיה זכאית לתשלום הכתובה.
    אישה שיזמה את הגירושין ואין לה עילת גירושין אז אוטומטית היא מאבדת את הזכות לקבלת סכום הכתובה, לעומת זאת אם הבעל הוא היוזם בגירושין ללא עילת גירושין אז הבעל מחויב בתשלום הכתובה.

    חשוב מאוד גם לציין;
    בהלכה היהודית אין חלוקת רכוש בין בני הזוג לכן אישה לא יכולה גם לתבוע חלוקת רכוש וגם את כספי הכתובה. כמובן, שכל מקרה לגופו וישנם מקרים שהאישה כן תהיה זכאית לקבל, גם את חלקה ברכוש וגם את כספי הכתובה.
    בהגשת תביעה לגירושין בבית הדין הרבני יש חשיבות רבה מבחינה הלכתית – האם האישה פתחה בתביעת הגירושין או הגבר. חשוב לזכור כי בהלכה לא מדובר ברשימה סגורה לקבלה או לשלילת הכתובה, לכן חשוב לבנות אסטרטגיה טרם פתיחת ההליכים המשפטים. הסמכות המשפטית לתביעת כתובה היא אך ורק של בתי הדין הרבני בלבד.

    משרד עו"ד אייל עברון, בעל ניסיון רב בתחום. נשמח לסייע לכם בכל עניין הקשור בנושא מזונות אישה. ניתן ליצור קשר עם המשרד, ע"י מילוי פרטים בטופס שלמעלה, או בכתובת אימייל: info@eyalevron-law.co.il, או בטלפון 09-9500090, ונענה באופן מידי.

    אנחנו כאן בשבילכם!

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר בהקדם




      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן